Ηχοθεραπεια

Ηχοθεραπεία

 

Η Ηχοθεραπεία είναι μία ακόμα πιο ανεπτυγμένη διαδικασία. Οι ήχοι από τις ηχογαβάθες και τα γκονγκ, επεκτείνουν την δράση τους με τεχνικές όπως αυτές του διαλογισμού και άλλων, που μπορούν να περιλαμβάνουν κίνηση σώματος,  εκφορά ήχων,  εργασία με τα ηχητικά όργανα,  τελετουργικά κ.α.

 

Η Ηχοθεραπεία μας καθοδηγεί στον εσωτερικό μας κόσμο και τις δυνάμεις του.  Πέρα από την προσωπική ανάπτυξη,  είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική στην εξεύρεση λύσεων σε θέματα που προκύπτουν από τις αλλαγές στη ζωή μας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.  Στοχεύει στο να μας οδηγήσει  να αναγνωρίσουμε τα θετικά μας αποθέματα και χαρίσματα, για να εργαστούμε πάνω σε αυτά.

 

Μία συνεδρία Hχοθεραπείας,  μπορεί να γίνει σε ατομικό επίπεδο,  σε οικογενειακό επίσης (σύντροφοι ή σύζυγοι-  γονείς και παιδιά).   Γίνονται επίσης ομαδικές Ηχοθεραπείες,   στις οποίες καλό είναι να συμμετέχει κανείς εφόσον έχει προηγούμενη εμπειρία ή αφού έχει προηγηθεί μία συνέντευξη με την ηχοθεραπεύτρια.

 

 

Τα οφέλη της Ηχοθεραπείας

 

 

Από το ηχομασάζ,  το οποίο συχνά εντάσσουμε σε μια ηχοθεραπεία,  η τεχνική της ηχοθεραπείας  μας οδηγεί  με βήματα απαλά και στοχευμένα, στα κομμάτια του  εαυτού μας  που χρειάζονται  αποδοχή  και  αναγνώριση.

 

Οι διαλογιστικοί ήχοι από τα γκονγκ και τις ηχογαβάθες,  μας συνοδεύουν στα ταξίδια φαντασίας και  τεχνικές διαλογισμού και τελετουργικά,   μας οδηγούν στην  παρατήρηση του εσωτερικού μας κόσμου.

 

Η ηχοθεραπεία,  είναι ένας εξαιρετικός βοηθός στην παρατήρηση του εαυτού μας.  Ανοίγει κομμάτια δύναμης και τα ενεργοποιεί , έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε  τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για την εξέλιξή μας.

 

Μας βοηθά να εμπιστευτούμε τις προσωπικές μας δυνατότητες και να τις εκφράσουμε με την ανάλογη στάση και δράση στη ζωή μας.

 

Είναι ένας εξαιρετικός καθοδηγητής στα «κρυφά σημεία» μας και σε ξεχασμένα ακόμα ή  μη αναγνωρισμένα θέματα,  που χρήζουν αναγνώρισης και θεραπείας και γι’ αυτό έρχονται  στην επιφάνεια την κατάλληλη στιγμή.

 

Μας βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα το περιβάλλον μας και τις υποστηρικτικές πηγές του. Να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  στις προκλήσεις της ζωής μας.

 

Να επιλέξουμε  μία πιο θετική  πρόθεση και θέση για τη ζωή μας.

 

Ο ήχος είναι από τη Φύση του  ένας πολύτιμος και σοφός θεραπευτής.  Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε και να αφήσουμε το σώμα μας,   το νου και την καρδιά μας,  να τον ακολουθήσει.

Category
Ηχοθεραπεία